Mléčné výrobky
* Kravské mléko – obsahuje vodu, bílkoviny, tuky, laktózu, lipidy, sacharidy, minerály,…
* Smetanová kultura – se používá k výrobě zakysaného mléka, smetany, podmáslí, dále je používán na výrobu sýrů, tvarohu, másla a zakysané smetany. Charakteristickou chuť a vůni tvoří kyselina mléčná, diacetil, menší množství kyseliny octové, propionové a další složky.
* Smetanový zákys – se vyrábí smícháním smetanové kultury a acidofilního zákysu. Před použitím acidofilní kultury se mléko pasterizuje. Nakonec se musí nechat zákys zrát.
* Jogurt – je kysaný mléčný výrobek získaný z mléka, smetany, podmáslí či jejich směsi za použití jogurtové kultury.
* Tvaroh – je nezrající sýr, u kterého převládá kyselé srážení bílkovin nad syřidlovým.
* Sýr – je mléčný výrobek, vyrobený vysrážením mléčné bílkoviny působením syřidla, prokysáním a oddělením syrovátky.
* Máslo – je mléčný výrobek ze smetany obsahující výhradně mléčný tuk ve formě emulze vody a tuku.
* Sýrový dort – vyrábíme pouze na zakázku.