Farmářské trhy 2018

Výrobky si také můžete koupit na trzích:

v Hradci Králové jsme v sobotu (jednou za 14 dní) v ulici Letců, vedle malého Tesca.

Doudleby nad Orlicí 1x za měsíc v neděli.

Novinky

Přehled prodejců

1. Zákys, ochucený zákys a tvaroh si můžete koupit v některých prodejnách konzum v okresech Ústí nad Orlicí a Rychnov nad Kněžnou. 2. Téměř všechny naše výrobky zakoupíte v prodejně p. Mlynářové na náměstí v Rokytnici v Orlických horách. 3. Vybrané produkty v prodejně Masoeko Letohrad. Novinky Novinky Novinky
Logo - Královohradecký kraj

Mléčné výrobky

* Kravské mléko – obsahuje vodu, bílkoviny, tuky, laktózu, lipidy, sacharidy, minerály,…

* Smetanová kultura – se používá k výrobě zakysaného mléka, smetany, podmáslí, dále je používán na výrobu sýrů, tvarohu, másla a zakysané smetany. Charakteristickou chuť a vůni tvoří kyselina mléčná, diacetil, menší množství kyseliny octové, propionové a další složky.

* Smetanový zákys – se vyrábí smícháním smetanové kultury a acidofilního zákysu. Před použitím acidofilní kultury se mléko pasterizuje. Nakonec se musí nechat zákys zrát.

* Jogurt – je kysaný mléčný výrobek získaný z mléka, smetany, podmáslí či jejich směsi za použití jogurtové kultury.

* Tvaroh – je nezrající sýr, u kterého převládá kyselé srážení bílkovin nad syřidlovým.

* Sýr – je mléčný výrobek, vyrobený vysrážením mléčné bílkoviny působením syřidla, prokysáním a oddělením syrovátky.

* Máslo – je mléčný výrobek ze smetany obsahující výhradně mléčný tuk ve formě emulze vody a tuku.

* Sýrový dort – vyrábíme pouze na zakázku.